Domácí sýr k okamžité konzumaci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 709 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 60 g
- Sodík 214 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 268.6 mg
- Draslík 47.7 mg
- Vláknina 4534.1 mg
- Vitamín A 4534.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1487.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tvaroh dáme do hluboké misky, kterou posadíme do hrnce s vodou (asi 1 litr). Takto ve vodní lázni tvaroh ohřejeme a za stálého míchání přilijeme vařící mléko (4-5 dl). Tvaroh musí být pod hladinou mléka. Mícháme a pomalu vaříme do doby, až se nám utvoří jednotná masa. Takto uvařený sýr necháme v síti okapat. Do mírně vychladlého sýru přimícháme máslo, sůl, kmín a čerstvé žloutky. Sýr dáme do formy, kterou si vytřeme rozpuštěným máslem, vysypeme nahrubo rozemletým pepřem 4 barev, sýr dáme do formy a vychladlý vyklopíme. Krájíme na plátky a podáváme.