Kuřecí paprikáš s cherry rajčaty
Suroviny
- 150 g Zakysaná smetana
- 800 g Kuřecí stehna
- 250 g Rajčata Cherry
- 250 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Kmín celý
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 2 ks Cibule červená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 613 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 37 g
- Sodík 587 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 185.3 mg
- Draslík 667.4 mg
- Vláknina 4500 mg
- Vitamín A 4500 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.7 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velké pánvi na rozehřátém oleji smažíme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, papriku a kmín za stálého míchání asi 5 minut. Zkřehlou cibuli vyjmeme děrovanou naběračkou a necháme stranou.
-
2
Do pánve položíme omytá kuřecí stehna kůží dolů a smažíme 3 minuty. Potom stehna obrátíme a smažíme ještě 2 minuty. Do pánve vrátíme cibuli.
-
3
Vývar promícháme s octem, cukrem, rajčatovým protlakem, solí a pepřem. nalijeme na kuře, přivedeme k varu a pod pokličkou necháme zvolna bublat 25 minut.
-
4
Nakonec přidáme omytá cherry rajčata a pánví potřeseme, aby se vše spojilo.
-
5
Kuřecí paprikáš podáváme s kopečkem zakysané smetany.