Bylinková makrela v alobalu

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 20 g Petržel - nať
  • 20 g Kopr čerstvý
  • 20 g Bazalka
  • 20 g Kerblík
  • 1 ks Citrony
  • 0.5 ks Feferony
  • 4 špetka Sůl
  • 4 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.6 kg Makrela obecná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 631 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 243 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 190 mg
  • Draslík 385.1 mg
  • Vláknina 4586.5 mg
  • Vitamín A 4586.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Makrely nakrájíme na plátky. Osolíme je a opepříme. Na list alobalu vždy vložíme 1 plátek ryby. Zahřejeme si gril.

  • 2

    Všechny bylinky, kopr, petržel, kerblík a bazalku nasekáme najemno. Vložíme je do misky, kam vlijeme rozpuštěné máslo a šťávu vymačkanou z 1 citronu. Přidáme očištěnou a nadrobno nasekanou feferonku a oloupaný a nasekaný česnek. Promícháme a směsí natřeme plátky ryby. Alobal uzavřeme a grilujeme 12 minut.

Komentáře k receptu