Naložené sardinky v oleji
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 487 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 44 g
- Sodík 123 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 311.6 mg
- Vláknina 17337 mg
- Vitamín A 17337 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.2 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykuchané sardinky opláchneme a osušíme. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Omytou feferonku nakrájíme na kousíčky. Nasekaný česnek a feferonku vhodíme do oleje a promícháme. Přidáme sůl a pepř. Vzniklou směsí přelijeme sardinky v misce. Přidáme k nim ještě stonky tymiánu, šalvěje a rozmarýnu. Necháme 2 hodiny marinovat a po čtvrthodinách ryby v marinádě obracíme.