Kachna plněná těstovinovou nádivkou
Suroviny
- 150 g Cibule
- 100 g Máslo čerstvé
- 300 g Houby čerstvé
- 300 g Nudle široké
- 150 g Husí sádlo
- 100 g Kachní drůbky
- 5 g Tymián čerstvý
- 1200 g Kachna domácí
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 3 ks Vejce slepičí
- 2 stroužek Česnek
- 3 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1072 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 91 g
- Sodík 351 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 239.8 mg
- Draslík 556 mg
- Vláknina 3181.3 mg
- Vitamín A 3181.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve připravíme nádivku: nudle vložíme do hrnce s vroucí a osolenou vodou. Podle návodu na sáčku je uvaříme. Poté je scedíme, necháme okapat, drůbky důkladně očistíme, opláchneme pod studenou tekoucí vodou, nakrájíme na drobné kousky, v pánvičce spolu s oloupanou a nakrájenou cibuli na rozehřátém 70 g sádla osmahneme. Ještě teplé drůbky s cibuli smícháme s okapaným nudlemi. Houby očistíme, omyjeme, pokrájíme na tenké plátky, které osmahneme na zbylém sádle. Smažíme asi 10 minut. Smícháme dohromady s nudlemi a drůbky. Nakonec vmícháme připravená vejce, dochutíme solí, pepřem, promícháme a zatím necháme stranou.
-
2
Kachnu důkladně očistíme, omyjeme a osušíme. Oloupaný česnek prolisujeme, utřeme spolu s tymiáne, pepřem a solí. Celou kachnu potřeme česnekovou směsi, naplníme nádivkou, otvor zašijeme, vložíme do pekáče. Máslo rozpustíme v pánvičce nebo v mikrovlnné troubě a celou kachnu máslem potřeme. Pekáč s kachnou vložíme do nahřáté trouby, podlijeme půllitrem vody, za občasného polévání pečeme do měkka a do zlatova přibližně 2 - 3 hodiny.