Židovské závitky
Suroviny
- 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 200 g Okurky nakládané
- 400 g Paštika z husích jater
- 170 ml Olej slunečnicový
- 3 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 ks Cibule
- 3 ks Vejce slepičí
- 2 ks Kapie sterilovaná
- 2.5 dl Voda pitná
- 1 kg Hovězí maso zadní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 665 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 51 g
- Sodík 1038 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 239.5 mg
- Draslík 149.5 mg
- Vláknina 2557 mg
- Vitamín A 2557 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 9.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve připravíme nádivku: v kastrůlku s vodou uvaříme vejce natvrdo, vaříme 10 minut. Studenou tekoucí vodou je ochladíme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme, pokrájíme, dáme do pánvičky a na rozpálených 70 ml oleje 5 minut smažíme do zlatova. Cibuli necháme vychladnout. Do misky dáme paštiku, přidáme rozkrájená vejce, smícháme dohromady. Přidáme hrubě nastrouhané kyselé okurky, na tenké pásky krájenou sterilizovanou kapii. Nakonec přimícháme osmaženou cibuli, vše dobře promícháme. Nádivku ochutnáme, podle vlastní chuti osolíme a opepříme. Ještě jednou promícháme.
-
2
Omyté maso odblaníme, pokrájíme kolmo přes vlákna na plátky, posypeme solí, pepřem a paličkou naklepeme.
-
3
Na plátky lžící položíme připravenou nádivku, maso zabalíme do závitků, ty obalíme v mouce.
-
4
V hrnci rozpálíme olej, na něm zprudka po všech stranách závitky osmahneme do zlatova. Posypeme mletou paprikou a ihned zalijeme 2 l teplé vody. Hrnec přiklopíme pokličkou a na mírném ohni vaříme přibližně 60 minut.