Zapečené tuňákové toasty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 200 g Tuňák v oleji
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Oregano čerstvé
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Rajčata
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 10 plátek Chléb toastový
  • 2 polévková lžíce Kečup ostrý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 207 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 334 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 8.4 mg
  • Draslík 208.5 mg
  • Vláknina 4749.8 mg
  • Vitamín A 4749.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Konzervu tuňáka v oleji dáme do misky, vidličkou rozmačkáme. Přidáme oloupanou, drobně nakrájenou cibuli s česnekem. Přimícháme kečup, drobně nasekaná rajčata a vše důkladně promícháme. Směs ochutnáme a podle vlastní chutě dochutíme solí, pepřem, přisypeme oregano a opět promícháme.

  • 2

    Toastový chléb rozložíme a na každý kousek pomocí lžící položíme připravenou směs. Toasty naskládáme do máslem vymazané zapékací mísy. Vložíme do předehřáté trouby, kde zapečeme přibližně 10 minut.

  • 3

    Zapečené tousty rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme.

Komentáře k receptu