Dip z jahod

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 500 g Jahody zahradní
  • 100 g Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 kávová lžička Nakládaný zelený pepř
  • 2 cl Koňak Godet Peardise
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 201 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 48 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 358.5 mg
  • Vláknina 9248.7 mg
  • Vitamín A 9248.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 102.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve omyjeme a lístků zbavíme jahody, které nakrájíme na malé kousky. Smícháme s cukrem a důkladně promačkáme, nakonec přimícháme koriandr, černý pepř a zázvor.

  • 2

    Směs přendáme do hrnce a zhruba 2 minuty prohříváme, necháme vychladnout, smícháme s rozdrceným zeleným pepřem a opět krátce prohřejeme.

  • 3

    Dip odstavíme a promícháme s koňakem.

Komentáře k receptu