Jelítková kaše
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 652 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 44 g
- Sodík 1337 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 165 mg
- Draslík 345.7 mg
- Vláknina 2198.6 mg
- Vitamín A 2198.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou hlavu a ořez opláchneme a očistíme. V osolené vodě je uvaříme doměkka, vyjmeme, vykostíme a na drobno rozsekáme.
-
2
Do masa přidáme pepř, majoránku, mleté nové koření, česnek utřený se solí a dobře promícháme.
-
3
Rýži přebereme, propláchneme ve studené vodě a obvyklým způsobem udusíme.
-
4
Dušenou rýži necháme prochladnout, potom přilijeme procezenou vepřovou krev a vmícháme připravené maso.
-
5
Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmahneme na polovině tuku do zlatavé barvy. Přidáme ji do kaše, kterou rozmícháme s dávkou vývaru z masa a vše podle potřeby přisolíme.
-
6
Hotovou jelítkovou kaši vlijeme do vymaštěného pekáče a zvolna upečeme v troubě.