Jehněčí kotlety grilované na rozmarýnu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 666 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 54 g
- Sodík 898 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 132 mg
- Draslík 695.5 mg
- Vláknina 2205 mg
- Vitamín A 2205 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí kotlety na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a rozložíme na mělkou mísu.
-
2
Na marinádu smícháme balsamiko ocet, červené víno, najemno nasekaný rozmarýn a postupně všleháme olej. Marinádou zalijeme maso a zakryté necháme 1 hodinu uležet v chladnu, během marinování jednou otočíme.
-
3
Uleželé maso grilujeme 10 minut z obou stran a podáváme ozdobené snítkou rozmarýnu s vhodnou zeleninovou přílohou.