Indická kuřecí roláda

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 155 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 200 g Šunkový salám
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 900 g Kuře
  • 700 g Vepřová plec
  • 8 krajíc Chléb celozrnný pšenično-žitný
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 652 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 357 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 220 mg
  • Draslík 494.8 mg
  • Vláknina 166.1 mg
  • Vitamín A 166.1 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Střední vykuchané, omyté kuře osušíme, rozpůlíme, zbavíme křídel a kloubů a zcela vykostíme. Vykostěné kuře rozložíme na vál, silnější části naklepeme. Šunkový salám nakrájíme na kostičky a rozklepneme vejce. Vepřové maso umeleme, promícháme s kostičkami salámu a vejci, přidáme hladkou mouku, sůl, kari a chilli koření, vše spolu dobře prohněteme a vytvarujeme do šišky.

  • 2

    Šišku mleté směsi položíme na rozprostřené kuře, kuřecí maso přes šišku přehrneme, sešijeme režnou nití a vytvarujeme váleček, který ovážeme potravinářským provázkem.

  • 3

    Osolený váleček na pekáči s rozpuštěným sádlem vložíme do trouby předehřáté na 160 °C. Při této teplotě maso pečeme 2 hodiny bez podlévání, několikrát obrátíme a přelijeme výpekem.

  • 4

    Hotové kuře necháme v pekáči vystydnout a potom chladíme 12 hodin v chladničce.

  • 5

    Nakonec odstraníme provázek s nitěmi, nakrájíme na plátky a servírujeme s tmavým chlebem.

Komentáře k receptu