Indická kuřecí roláda
Suroviny
- 200 g Šunkový salám
- 100 g Sádlo škvařené
- 900 g Kuře
- 700 g Vepřová plec
- 8 krajíc Chléb celozrnný pšenično-žitný
- 2 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Kari koření
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 652 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 52 g
- Sodík 357 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 220 mg
- Draslík 494.8 mg
- Vláknina 166.1 mg
- Vitamín A 166.1 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Střední vykuchané, omyté kuře osušíme, rozpůlíme, zbavíme křídel a kloubů a zcela vykostíme. Vykostěné kuře rozložíme na vál, silnější části naklepeme. Šunkový salám nakrájíme na kostičky a rozklepneme vejce. Vepřové maso umeleme, promícháme s kostičkami salámu a vejci, přidáme hladkou mouku, sůl, kari a chilli koření, vše spolu dobře prohněteme a vytvarujeme do šišky.
-
2
Šišku mleté směsi položíme na rozprostřené kuře, kuřecí maso přes šišku přehrneme, sešijeme režnou nití a vytvarujeme váleček, který ovážeme potravinářským provázkem.
-
3
Osolený váleček na pekáči s rozpuštěným sádlem vložíme do trouby předehřáté na 160 °C. Při této teplotě maso pečeme 2 hodiny bez podlévání, několikrát obrátíme a přelijeme výpekem.
-
4
Hotové kuře necháme v pekáči vystydnout a potom chladíme 12 hodin v chladničce.
-
5
Nakonec odstraníme provázek s nitěmi, nakrájíme na plátky a servírujeme s tmavým chlebem.