Pstruh vařený namodro
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 566 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 112 g
- Sodík 1205 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 157 mg
- Draslík 1530 mg
- Vláknina 15099.8 mg
- Vitamín A 15099.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 94.7 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev, petržel, celer a pórek opláchneme. Mrkev, celer a petržel oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Z pórku odřízneme kořenovou část a zvadlé listy a potom jej nakrájíme na kolečka.
-
2
Do kastrolu vlijeme vodu a vsypeme do ní nakrájenou zeleninu. Přilijeme ocet a vložíme bobkový list, tymián a pepř. Přivedeme k varu, ztlumíme oheň a vaříme 30 minut.
-
3
Pstruhy opláchneme pod vodou. Jehlou s navlečenou nití propíchneme ocasní ploutev a skřele ryby a niť stáhneme. Rybu tak stočíme dokola. Na pařák naskládáme svázané ryby a vložíme je do hrnce s vařenou zeleninou. Teplotu stáhneme tak, aby byla pod bodem varu a ryby 15 minut vaříme.
-
4
Měkké pstruhy vyjmeme a servírujeme. Ke každé rybě přidáme osminku citronu a plátek másla.