Pstruh vařený namodro

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 50 g Tymián čerstvý
  • 100 ml Ocet kvasný lihový
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Bobkový list
  • 10 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Petržel kořen
  • 2.5 l Voda pitná
  • 1 kg Pstruh
  • 2 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 566 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 112 g
  • Sodík 1205 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 157 mg
  • Draslík 1530 mg
  • Vláknina 15099.8 mg
  • Vitamín A 15099.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 94.7 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev, petržel, celer a pórek opláchneme. Mrkev, celer a petržel oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Z pórku odřízneme kořenovou část a zvadlé listy a potom jej nakrájíme na kolečka.

  • 2

    Do kastrolu vlijeme vodu a vsypeme do ní nakrájenou zeleninu. Přilijeme ocet a vložíme bobkový list, tymián a pepř. Přivedeme k varu, ztlumíme oheň a vaříme 30 minut.

  • 3

    Pstruhy opláchneme pod vodou. Jehlou s navlečenou nití propíchneme ocasní ploutev a skřele ryby a niť stáhneme. Rybu tak stočíme dokola. Na pařák naskládáme svázané ryby a vložíme je do hrnce s vařenou zeleninou. Teplotu stáhneme tak, aby byla pod bodem varu a ryby 15 minut vaříme.

  • 4

    Měkké pstruhy vyjmeme a servírujeme. Ke každé rybě přidáme osminku citronu a plátek másla.

Komentáře k receptu