Jablka v županu s ovocno-zeleninovou směsí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mrkev kořen
  • 20 g Cukr krupice
  • 40 g Cukr krupice
  • 150 g Mouka polohrubá
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Jablka
  • 1 ks Jablka
  • 4 ks Meruňky sušené
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 444 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 183 g
  • Sodík 83 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 76 g
  • Cholesterol 73.3 mg
  • Draslík 583.2 mg
  • Vláknina 17213.2 mg
  • Vitamín A 17213.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.7 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těsto: V rendlíku rozpustíme máslo. V míse ušleháme vejce s cukrem, přidáme máslo, mouku, kypřicí prášek, sůl a vymícháme hladké těsto.

  • 2

    Směs: Mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka, oloupaný pomeranč rozebereme na dílky a překrojíme je. Sušené meruňky opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na kousky. Papriku očistíme, vykrojíme z ní semena a papriku nakrájíme na proužky. Do mixéru vsypeme mrkev, jablko, sušené meruňky, papriku, lístky máty a rozmixujeme. Do směsi vmícháme dílky pomeranče a zakapeme citronovou šťávou.

  • 3

    Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a jablka nakrájíme na kousky. Každý kousek z jednoho jablka obalíme v připraveném těstu a obalíme v krupicovém cukru, který jsme promíchali s pepřem. Těsto klademe na plech vyložený pečícím papírem a v troubě předehřáté na 180°C pečeme zhruba 30 minut.

  • 4

    Jablka v těstíčku podáváme s rozmixovanou směsí.

Komentáře k receptu