Jablka v županu s ovocno-zeleninovou směsí
Suroviny
- 40 g Máslo čerstvé
- 300 g Mrkev kořen
- 20 g Cukr krupice
- 40 g Cukr krupice
- 150 g Mouka polohrubá
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Jablka
- 1 ks Jablka
- 4 ks Meruňky sušené
- 1 ks Pomeranče
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Sůl
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Máta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 444 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 183 g
- Sodík 83 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 76 g
- Cholesterol 73.3 mg
- Draslík 583.2 mg
- Vláknina 17213.2 mg
- Vitamín A 17213.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.7 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těsto: V rendlíku rozpustíme máslo. V míse ušleháme vejce s cukrem, přidáme máslo, mouku, kypřicí prášek, sůl a vymícháme hladké těsto.
-
2
Směs: Mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka, oloupaný pomeranč rozebereme na dílky a překrojíme je. Sušené meruňky opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na kousky. Papriku očistíme, vykrojíme z ní semena a papriku nakrájíme na proužky. Do mixéru vsypeme mrkev, jablko, sušené meruňky, papriku, lístky máty a rozmixujeme. Do směsi vmícháme dílky pomeranče a zakapeme citronovou šťávou.
-
3
Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a jablka nakrájíme na kousky. Každý kousek z jednoho jablka obalíme v připraveném těstu a obalíme v krupicovém cukru, který jsme promíchali s pepřem. Těsto klademe na plech vyložený pečícím papírem a v troubě předehřáté na 180°C pečeme zhruba 30 minut.
-
4
Jablka v těstíčku podáváme s rozmixovanou směsí.