Asijský kuřecí salát
Suroviny
- 800 g Kuřecí prsa
- 500 g Nudle čínské vaječné
- 200 g Hrachové lusky
- 250 g Kaštany vodní
- 10 g Ucho Jidášovo
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 4 ks Cibulka jarní
- 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
- 1 ks Paprika červená
- 4 ks Zelí čínské
- 8 ks Shiitake houby
- 1.5 l Voda pitná
- 4 polévková lžíce Jogurt bílý
- 3 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Zázvor mletý
- 3 polévková lžíce Ocet rýžový
- 3 polévková lžíce Chilli omáčka
- 2 polévková lžíce Mandle plátky
- 3 polévková lžíce Víno rýžové čínské
- 1 polévková lžíce Omáčka rybí
- 1 polévková lžíce Omáčka Hoisin
- 1 polévková lžíce Limetková šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 452 kcal
- Sacharidy 100 g
- Tuky 8 g
- Sodík 409 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 99 g
- Cholesterol 64.4 mg
- Draslík 2802 mg
- Vláknina 34929.8 mg
- Vitamín A 34929.8 mg
- Vitamín B6 2.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 99.3 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Předem v 1,5 l vody uvaříme za 15-20 minut kuřecí prsa. Když jsou měkká, nakrájíme je na proužky a vložíme do velké mísy. Dále podle návodu uvaříme sušené čínské nudle hokkien, propláchneme je, necháme odkapat a přimícháme ke kuřeti.
-
2
Mezitím namočíme na 15 minut do horké vody sušené houby shiitake, potom je slijeme a nakrájíme na plátky. Houby Jidášovo ucho namočíme na 15 minut do vody, potom je slijeme a ještě ve studené vodě opereme. Mladé hráškové lusky zbavíme špiček a stopek, spaříme je a překrájíme na šikmé proužky. Mladé čínské zelí opereme, rozdělíme na listy a překrájíme na široké pruhy, červenou papriku zbavenou stopky a semen nakrájíme na tenké proužky a jarní cibulky nasekáme na tenká kolečka. Konzervované vodní kaštany necháme okapat a nakrájíme je na plátky, nastrouháme čerstvý zázvor a svazek čerstvých bylinek a umeleme pepř.
-
3
Do mísy s kuřecím masem a nudlemi přidáme houby a nakrájenou zeleninu s vodním kaštanem a vše spolu dobře promícháme.
-
4
Dále připravíme dresink. Bílý jogurt našleháme se zázvorem, solí a pepřem, čínskou omáčkou hoisin, sladkou sojovou omáčkou, sladkým dezertním vínem, chilli a rybí omáčkou, šťávou z limetky a rýžovým octem. Dresink nalijeme na salát tak, aby byly všechny přísady dobře obaleny.
-
5
Hotový salát rozdělíme na talíře a servírujeme posypaný mandlovými plátky a sekanými bylinkami.