Pečená vepřová žebírka v marinádě z javorového sirupu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 6 stroužek Česnek
  • 2.5 dl Šťáva jablečná 100%
  • 1 kg Vepřová žebra
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Sirup javorový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 779 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 189 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 202.5 mg
  • Draslík 617 mg
  • Vláknina 830.5 mg
  • Vitamín A 830.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme jablečnou šťávu, javorový sirup, olej, sójovou omáčku, skořici a oloupané stroužky česneku. Do marinády vložíme vepřová žebírka, mísu přikryjeme potravinářskou fólií a stehna necháme v lednici marinovat 6 a více hodin.

  • 2

    Marinovaná žebírka dáme i se směsí do žáruvzdorné mísy nebo do pekáče a pečeme v troubě, vyhřáté na 200 stupňů přibližně 1 hodinu, až jsou měkká, mají zlatohnědou barvu. Během pečení je občas polijeme šťávou.

Komentáře k receptu