Guláš z hub a pórku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Párky jemné
  • 50 g Slanina vepřová
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 2 dl Voda pitná
  • 0.5 kg Houby čerstvé
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 297 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 187 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 8.5 mg
  • Draslík 661.1 mg
  • Vláknina 8774.3 mg
  • Vitamín A 8774.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Slaninu rozkrájíme na kostičky. Párky nakrájíme na kolečka.

  • 2

    Houby očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme na kousky.

  • 3

    V hrnci rozškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme k ní cibuli a nakrájené houby, okmínujeme, opepříme, osolíme a vše pod pokličkou krátce podusíme. Potom do hrnce přisypeme nakrájené párky a mletou papriku, přilijeme rajčatový protlak a pivo, směs promícháme a necháme pod pokličkou dusit, až jsou houby a párky měkké.

  • 4

    Během dušení guláš občas zamícháme a podle potřeby přiléváme vodu.

Komentáře k receptu