Guláš z hub a pórku
Suroviny
- 200 g Párky jemné
- 50 g Slanina vepřová
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kmín drcený
- 2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2 dl Voda pitná
- 0.5 kg Houby čerstvé
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 297 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 20 g
- Sodík 187 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 8.5 mg
- Draslík 661.1 mg
- Vláknina 8774.3 mg
- Vitamín A 8774.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Slaninu rozkrájíme na kostičky. Párky nakrájíme na kolečka.
-
2
Houby očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme na kousky.
-
3
V hrnci rozškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme k ní cibuli a nakrájené houby, okmínujeme, opepříme, osolíme a vše pod pokličkou krátce podusíme. Potom do hrnce přisypeme nakrájené párky a mletou papriku, přilijeme rajčatový protlak a pivo, směs promícháme a necháme pod pokličkou dusit, až jsou houby a párky měkké.
-
4
Během dušení guláš občas zamícháme a podle potřeby přiléváme vodu.