Lasagne s lososem a bešamelem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 600 g Losos - filety
  • 80 g Sýr Čedar
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 450 ml Mléko plnotučné
  • 700 ml Voda pitná
  • 250 ml Vývar rybí
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Bobkový list
  • 6 ks Pepř černý celý
  • 2 špetka Muškátový květ
  • 12 plátek Lasagne
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.5 polévková lžíce Fenykl obecný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 494 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 627 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 128.3 mg
  • Draslík 616.5 mg
  • Vláknina 2077.4 mg
  • Vitamín A 2077.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 715.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lasagne vložíme do pekáče, přelijeme vroucí osolenou vodou a necháme alespoň 10 minut bobtnat. Poté je vyjmeme a rozložíme na utěrku tak, aby se nepřekrývaly. Filety lososa nakrájíme na silnější nudličky. Cibuli nakrájíme nahrubo, petrželovou nať nasekáme nahrubo. Sýr nastrouháme.

  • 2

    Na bešamelovou omáčku svaříme v hrnci mléko s cibulí, petrželovou natí, celým pepřem, bobkovým listem a muškátovým květem. Zhruba 10 minut vaříme na mírném plameni. V mezičase v rendlíku na másle připravíme světlou jíšku a odstavíme. Poté do jíšky přecedíme svařené kořeněné mléko a dobře vyšleháme dohladka. Na mírném plameni za stálého míchání vaříme alespoň 15 minut, nakonec osolíme.

  • 3

    Zapékací mísu vymažeme máslem, dno vyložíme plátky lasagní, přelijeme částí omáčky, poklademe částí lososa, přidáme několik semínek fenyklu a přikryjeme plátky lasagní. Postup opakujeme, končíme s plátky lasagní. Lasagne přelijeme rybím vývarem a posypeme nastrouhaným sýrem.

  • 4

    Pokrm vložíme do trouby předehřáté na 200°C a pečeme zhruba 30 minut.

Komentáře k receptu