Rybí filé s česnekem zapečené na pivu
Suroviny
- 800 g Filé rybí
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Nové koření celé
- 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 1 hrst Petržel kudrnka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 3 dl Voda pitná
- 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 345 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 14 g
- Sodík 201 mg
- Bílkoviny 86 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 18 mg
- Draslík 82.8 mg
- Vláknina 2065.3 mg
- Vitamín A 2065.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Cibuli oloupeme a rozpůlíme. Petrželku omyjeme a okapanou najemno nasekáme.
-
2
Rybí filé omyjeme studenou vodou, osušíme, nakrájíme na porce a osolíme.
-
3
V hrnci do 1dl piva a vody dáme koření a cibuli a necháme 15 minut vařit. Potom do hrnce přidáme rybí filé a vaříme ještě 10 minut. Uvařené filé vyjmeme, vložíme do zapékací mísy vymazané máslem, potřeme hořčicí a utřeným česnekem, opepříme, podlijeme trochou piva a v předehřáté troubě krátce zapečeme.
-
4
Porce ryby na talířích posypeme nakrájenou petrželkou a podáváme s vařenými bramborami.