Hovězí guláš na pivě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Hovězí maso přední
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Okurky nakládané
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.5 l Voda pitná
  • 3 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 516 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 4333 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 138.7 mg
  • Draslík 834.9 mg
  • Vláknina 10538.2 mg
  • Vitamín A 10538.2 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Sterilované okurky nakrájíme na plátky.

  • 2

    Česnek oloupeme a prolisujeme, v misce ho smícháme s majoránkou a drceným kmínem.

  • 3

    Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.

  • 4

    V hrnci na rozehřátém sádle orestujeme nakrájené cibule, pak přidáme kousky masa a prudce je za stálého míchání osmažíme ze všech stran. Potom k masu přimícháme papriku, opepříme ho, osolíme, podlijeme pivem a pod pokličkou dusíme doměkka. Během dušení maso občas promícháme a přilijeme 100 ml vody.

  • 5

    Z másla a mouky si připravíme tmavou jíšku - máslo si rozehřejeme a poté za stálého míchání přisypeme mouku a krátce orestujeme. Když je maso měkké, podlijeme zbylou vodou a zahustíme připravenou jíškou. Pak ještě přimícháme česnekem smíchaným s majoránkou a kmínem a guláš krátce provaříme.

  • 6

    Porce guláše na talířích doplníme nakrájenou okurkou a podáváme.

Komentáře k receptu