Cibule dušená na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 185 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 9 g
- Sodík 444 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 0.9 mg
- Draslík 285.7 mg
- Vláknina 5238.3 mg
- Vitamín A 5238.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.3 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou červenou cibuli nakrájíme na čtvrtky a v hrnci s osolenou vodou povaříme do poloměkka. Vaříme přibližně 10 minut. Potom cibuli scedíme a necháme ji okapat.
-
2
Ve velké pánvi rozpálíme olej, vložíme okapanou cibuli, kterou osolíme a z každé strany dozlatova opékáme asi tak 5 minut.
-
3
Opečenou cibuli zalijeme vínem, které pak necháme vyvařit na půlku. Vývar smícháme s medem a vzniklou směs přilijeme do cibule. Cibulovou směs posypeme pepřem a ještě tak 10 minut povaříme doměkka.