Telecí koleno na slanině s kořením

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 800 g Telecí koleno
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Bobkový list
  • 2 ks Pepř černý celý
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 372 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 478 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 164.5 mg
  • Draslík 946.7 mg
  • Vláknina 11498.6 mg
  • Vitamín A 11498.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykoštěná kolena rozdělíme na čtyři porce a protkneme proužky slaniny. Maso vložíme na rozehřáté máslo s rozkrájenou cibulí, osolíme a opečeme po všech stranách. Poté maso mírně podlijeme, okořeníme, přikryjeme a dusíme do poloměkka. Poté maso odkryjeme a pečeme do červena.

  • 2

    Šťávu zahustíme moukou smíchanou s máslem, krátce povaříme a přecedíme na maso.

Komentáře k receptu