Telecí koleno na slanině s kořením
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 372 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 16 g
- Sodík 478 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 164.5 mg
- Draslík 946.7 mg
- Vláknina 11498.6 mg
- Vitamín A 11498.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykoštěná kolena rozdělíme na čtyři porce a protkneme proužky slaniny. Maso vložíme na rozehřáté máslo s rozkrájenou cibulí, osolíme a opečeme po všech stranách. Poté maso mírně podlijeme, okořeníme, přikryjeme a dusíme do poloměkka. Poté maso odkryjeme a pečeme do červena.
-
2
Šťávu zahustíme moukou smíchanou s máslem, krátce povaříme a přecedíme na maso.