Gruzínské rychlé kuře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 510 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 42 g
- Sodík 247 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 125 mg
- Draslík 349.9 mg
- Vláknina 394.2 mg
- Vitamín A 394.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.4 mg
- Vitamín E 7.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře dobře očistíme a omyjeme. Nůžkami na maso kuře rozstřihneme podél páteře po obou stranách. Páteř vyndáme a zůstanou nám dvě půlky, které z obou stran potřeme utřeným česnekem a posypeme solí.
-
2
Ve větší pánvi rozehřejeme olej, položíme na něj připravené kuřecí půlky a z každé strany pečeme přibližně 15-20 minut doměkka.
-
3
Opečené půlky vyndáme z pánve, rozdělíme na talíře, dochutíme ještě solí, pepřem. Polijeme vypečenou šťávou, posypeme nasekanou petrželovou natí a jídlo podáváme.