Kuře pečené na pivu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 691 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 53 g
- Sodík 369 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 187.5 mg
- Draslík 490 mg
- Vláknina 358.3 mg
- Vitamín A 358.3 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháním velmi drobně nasekané kapie, oleje, piva, papriky, soli a pepře si připravíme směs na potírání kuřete.
-
2
Celé kuře důkladně očistíme, omyjeme a potřeme oloupaným a prolisovaným česnekem. Připravené kuře položíme na pekáček. Celé kuře dokola potřeme připravenou směsí na potírání. Pekáček s kuřetem vložíme do předehřáté trouby a pečeme doměkka a dorůžova. Po celou dobu kuře potíráme připravenou směsi. Pečeme 30-40 minut.
-
3
Upečené kuře rozkrojíme na porce, které pokládáme na talíře. S vhodnou přílohou jídlo podáváme.