Studená brynzová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 343 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 30 g
- Sodík 150 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 34.7 mg
- Draslík 131 mg
- Vláknina 436.8 mg
- Vitamín A 436.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 155.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zakysanou smetanu, brynzu a žervé v mixéru rozmixujeme na hladkou hmotu. Dochutíme solí, pepřem, mletou paprikou. Nakonec do omáčky přidáme drobně nasekaný kopr a rozředíme ji podle potřeby studeným mlékem.
-
2
Hotovou omáčku z mixéru přeložíme do vhodné uzavíratelné nádoby a udržujeme v lednici. Těsně před podáváním porcujeme na talíře.