Okurky plněné šunkovou pomazánkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 200 g Šunka parmská
  • 50 g Salát ledový
  • 30 g Petržel kudrnka
  • 100 g Olivy zelené
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Křen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 211 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 406 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 20 mg
  • Draslík 328.9 mg
  • Vláknina 3914 mg
  • Vitamín A 3914 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve připravíme šunkovou pomazánku: Na strojku na maso pomeleme šunku spolu s červenou paprikou do misky. Přidáme změklé máslo, křen, podle chuti osolíme a vše dohromady vyšleháme do pěny. Připravenou pomazánkou naplníme cukrářský sáček a zatím dáme do lednice.

  • 2

    Omyté okurky osušíme, nakrájíme na 5 cm dlouhé špalíčky, které ještě po délce překrojíme na půlky. Spodní část nožem trochu srovnáme, aby nám okurky pevně ležely na talíři. Z vrchní části okurky seřízneme úplně tenký plátek, který však na konci necháme pevný. Nekrájíme až do konce. Ukrojený plátek okurky na konci ohneme a připevníme ho párátkem, na který napíchneme olivu a malý kousek sýru eidam. Měkkou část středu okurky opatrně lžičkou vydlabeme a naplníme ho připravenou pomazánkou z lednice.

  • 3

    Talíře ozdobíme listy ledového salátu, naaranžujeme připravené a naplněné okurky, které ozdobíme kousky petrželky a hotový předkrm servírujeme.

Komentáře k receptu