Domácí mortadela
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 578 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 57 g
- Sodík 283 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 219.2 mg
- Draslík 251 mg
- Vláknina 394.2 mg
- Vitamín A 394.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jemně mletý bůček v míse promícháme s vejci, vegetou, sladkou i pálivou mletou paprikou, pepřem, solí, utřeným česnekem a drobně pokrájenou kapií. Směs pečlivě mícháme alespoň 20 minut. Umíchanou směs plníme buď do speciálních rukávců na tlačenku, nebo do mikrotenových sáčků, dobře povážeme a vaříme zhruba 95 minut ve vodě. Salám necháme zchladnout, poté uložíme do chladničky.