Rychlé tapas

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 g Máslo čerstvé
  • 100 g Šunka parmská
  • 30 g Solamyl - bramborový škrob
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 119 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 214 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 245.9 mg
  • Draslík 80.2 mg
  • Vláknina 55.8 mg
  • Vitamín A 55.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce smícháme vejce, škrob a pořádně zamícháme. Ochutíme dle vlastní chuti solí a pepřem. Na pánvi rozehřejeme máslo a z těsta usmažíme dvě omelety.

  • 2

    Omelety pokrájíme na menší kusy trojúhelníkového tvaru. Na každý kousek dáme lístek bazalky, polovinu plátku šunky. Omeletu přeložíme a zpevníme párátkem. Můžeme ještě dochutit pepřem.

Komentáře k receptu