Zelný báč

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 400 g Zelí hlávkové bílé
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 l Mléko polotučné
  • 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • 5 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 494 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 458 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 189.9 mg
  • Draslík 189.7 mg
  • Vláknina 7866.7 mg
  • Vitamín A 7866.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze zelí vykrojíme košťál a vyhodíme ho. Poté nakrájíme zelí na tenké nudličky, které dáme do mísy, promícháme se solí, cukrem, kmínem a pepřem.

  • 2

    Připravíme těsto: do mísy nalijeme 1 litr mléka, přidáme do něj 4 vejce, hladkou mouku, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme.

  • 3

    Sádlem vymažeme dva pečící plechy. Nakrájené zelí rozdělíme na poloviny a každou část rozprostřeme po vytřeném plechu. Zelí přelijeme těstem, uhladíme a oba plechy najednou upečeme. Pečeme při 200°C přibližně 25-35 minut dozlatova. Upečený zelný báč pokrájíme hned teplý na čtverce (asi 10 x 10 cm) a hned podáváme.

Komentáře k receptu