Hovězí roštěnky na česneku a zázvoru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 464 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 35 g
- Sodík 140 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 97.5 mg
- Draslík 519.7 mg
- Vláknina 690 mg
- Vitamín A 690 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí.
-
2
Hovězí roštěnky omyjeme studenou vodou, osušíme, z obou stran je naklepeme, potřeme utřeným česnekem, posypeme zázvorem a obalíme v mouce.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej, maso po obou stranách prudce opečeme, pak podlijeme vodou a přikryté dusíme, až je měkké. Potom šťávu chvíli vaříme a nakonec ji zjemníme přimícháním másla.
-
4
Roštěnky na servírovacích talířích přelijeme hustou šťávou a podáváme.