Humrová polévka sicilská

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 80 g Mrkev kořen
  • 30 g Olej olivový
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 10 g Fenykl obecný
  • 20 g Bazalka
  • 10 g Chilli paprička
  • 80 g Mandle mleté
  • 850 g Passata (drcená rajčata)
  • 10 g Sůl mořská
  • 30 g Olej olivový extra panenský
  • 1000 g Humr
  • 150 g Špagety
  • 350 ml Víno bílé
  • 900 ml Voda pitná
  • 1 ks Skořice celá
  • 6 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 521 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 1163 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 158.3 mg
  • Draslík 724.5 mg
  • Vláknina 16542.7 mg
  • Vitamín A 16542.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.4 mg
  • Vitamín E 5.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Budeme potřebovat živého humra. Ostrý nůž zabodneme do korunky na hlavě, rozřízneme mezi oči, zakryjeme ubrouskem a dáme na půl hodiny do lednice. Odřízneme tělo od ocasu a odtrhneme klepeta. Rozlomíme tělo, vyndáme šedý žaludek, který vyhodíme, hlavu nakrájíme na menší kusy, z těla vybereme hnědé maso, nakrájíme, ocas a klepeta schováme na později.

  • 2

    V hrnci rozpálíme olej, přisypeme pokrájeného humra, nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev, česnek, chilli papričku, přidáme mletý fenykl a celou skořici. Velmi zvolna dusíme asi 15 minut. Zalijeme vínem, provaříme, přilijeme vodu, passatu, osolíme, opepříme, povaříme 20 minut a polévku přecedíme. Vyhodíme zbytky krunýře, ocas nakrájíme na menší kusy, z klepet vydlabeme maso, vše přidáme do polévky, přisypeme nalámané špagety, mleté mandle a dovaříme. Hotovou polévku posypeme posekanou bazalkou a zakápneme panenským olejem.

Komentáře k receptu