Cibulka sterilovaná s křenem a octem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 97 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 0 g
- Sodík 1326 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 468.8 mg
- Vláknina 8298 mg
- Vitamín A 8298 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 101.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Malou cibulku očistíme, důkladně omyjeme a necháme okapat. Na dno čisté sklenice o obsahu 1l dáme bobkový list, očištěný křen, přisypeme kuličky pepře a hořčičné semínko. Poté přidáme cibulku.
-
2
Na nálev rozmícháme vodu s octem, přisypeme cukr, sůl a povaříme. Po vychladnutí nálevem zalijeme cibulku a sklenici uzavřeme.
-
3
Vložíme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme od bodu varu po dobu 10 minut.
-
4
Sklenici vyjmeme, necháme vychladnout a uchováme ve studené a temné místnosti.