Hospodský guláš
Suroviny
- 1 ks Česnek
- 2 ks Nové koření celé
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Majoránka
- 0.5 kg Cibule
- 1 kg Hovězí kližka
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 3 polévková lžíce Olej stolní
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- 1 polévková lžíce Gulášové koření
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 305 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 13 g
- Sodík 42 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 1.8 mg
- Draslík 126.1 mg
- Vláknina 2978.5 mg
- Vitamín A 2978.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou a nakrájenou cibuli na oleji zpěníme, přidáme protlak, nakrájené maso na kostky a osmahneme.
-
2
Přidáme koření, sůl, pepř, podlijeme vývarem a dusíme, dokud maso nezměkne.
-
3
Nakonec přidáme česnek a zahustíme moukou smíchanou s trochou vody.