Sulc z vepřových nožiček se šunkou a cibulí
Suroviny
- 100 g Cibule
- 150 g Cibule
- 250 g Vepřové koleno
- 10 g Sůl
- 5 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 1 g Bobkový list
- 200 g Zelenina kořenová
- 3 g Nové koření celé
- 100 g Vepřová plec
- 20 g Pažitka
- 200 g Šunka od kosti
- 2 g Pepř černý celý
- 3 g Cukr moučkový
- 1000 g Vepřové nožičky
- 150 g Cibule červená
- 250 ml Ocet vinný
- 50 ml Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 425 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 29 g
- Sodík 936 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 105.9 mg
- Draslík 182.4 mg
- Vláknina 2871.2 mg
- Vitamín A 2871.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové nožičky a koleno přesekneme, vložíme do hrnce, přidáme vepřovou plec, nové koření, bobkový list, sůl, celý pepř, zalijeme vodou a zvolna vaříme asi 3 hodiny. Půl hodiny před koncem vaření přisypeme očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli a dovaříme. Přecedíme, maso obereme od kosti, nakrájíme na kostičky, zeleninu nakrájíme nadrobno. Maso a zeleninu s čistým vývarem nalijeme do formy, kterou jsme vyložili plátky pražské šunky a necháme ztuhnout.
-
2
Bílou a červenou cibuli nakrájíme na kolečka, rozebereme na kroužky a promícháme. V misce smícháme olej, ocet, sůl, cukr a přimícháme posekanou pažitku.
-
3
Ztuhlý sulc nakrájíme na plátky, posypeme kroužky cibule, přelijeme zálivkou a podáváme.