Budějovické roštěnky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Párky jemné
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Nové koření celé
  • 1 špetka Kari koření
  • 1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 dl Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 556 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 278 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 97.1 mg
  • Draslík 548.8 mg
  • Vláknina 1887.6 mg
  • Vitamín A 1887.6 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibule oloupeme a najemno nakrájíme. Párky nakrájíme na kolečka. Hovězí roštěnky omyjeme studenou vodou, osušíme, naklepeme z obou stran, opepříme a osolíme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme dvě třetiny sádla, osmažíme na něm polovinu nakrájené cibule a z obou stran prudce opečeme roštěnky. Pak do pánve přilijeme pivo, přidáme nové a kari koření a maso pod pokličkou dusíme, až je měkké. Během dušení podle potřeby přiléváme vodu.

  • 3

    Měkké plátky masa vyjmeme z pánve, šťávu zaprášíme moukou, osmahneme ji, zalijeme trochou vody a krátce převaříme. Maso vložíme zpět a necháme prohřát.

  • 4

    V druhé pánvi rozehřejeme zbylé sádlo, osmažíme na něm zbývající část nakrájené cibule a orestujeme kolečka párků.

  • 5

    Roštěnky rozdělíme na servírovací talíře, dáme na ně osmaženou cibuli s párkem a podáváme.

Komentáře k receptu