Budějovické roštěnky
Suroviny
- 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 2 ks Párky jemné
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Nové koření celé
- 1 špetka Kari koření
- 1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1 dl Voda pitná
- 4 polévková lžíce Sádlo škvařené
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 556 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 42 g
- Sodík 278 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 97.1 mg
- Draslík 548.8 mg
- Vláknina 1887.6 mg
- Vitamín A 1887.6 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibule oloupeme a najemno nakrájíme. Párky nakrájíme na kolečka. Hovězí roštěnky omyjeme studenou vodou, osušíme, naklepeme z obou stran, opepříme a osolíme.
-
2
V pánvi rozehřejeme dvě třetiny sádla, osmažíme na něm polovinu nakrájené cibule a z obou stran prudce opečeme roštěnky. Pak do pánve přilijeme pivo, přidáme nové a kari koření a maso pod pokličkou dusíme, až je měkké. Během dušení podle potřeby přiléváme vodu.
-
3
Měkké plátky masa vyjmeme z pánve, šťávu zaprášíme moukou, osmahneme ji, zalijeme trochou vody a krátce převaříme. Maso vložíme zpět a necháme prohřát.
-
4
V druhé pánvi rozehřejeme zbylé sádlo, osmažíme na něm zbývající část nakrájené cibule a orestujeme kolečka párků.
-
5
Roštěnky rozdělíme na servírovací talíře, dáme na ně osmaženou cibuli s párkem a podáváme.