Pikantní hovězí na pivě
Suroviny
- 100 g Slanina vepřová
- 800 g Hovězí maso zadní
- 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 3 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Masox
- 1 hrst Petržel kudrnka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Tymián sušený
- 2 stroužek Česnek
- 3 dl Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 1 dl Voda pitná
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 435 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 20 g
- Sodík 510 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 133 mg
- Draslík 183.1 mg
- Vláknina 2894.5 mg
- Vitamín A 2894.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme s trochou soli. Cibuli oloupeme a najemno ji nakrájíme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky.
-
2
Hovězí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky, opepříme a osolíme.
-
3
Ve větší pánvi osmažíme slaninu, přidáme k ní kousky masa a za stálého míchání prudce opečeme ze všech stran. Potom do pánve přimícháme nakrájenou cibuli a osmažíme ji dozlatova, přidáme utřený česnek, přilijeme pivo a trochu vody, vše promícháme a krátce povaříme. Ke směsi přisypeme nakrájenou petrželku, bobkový list, tymián a cukr, přilijeme ocet a ve vodě rozmíchaný Masox. Pánev přikryjeme poklicí a maso dusíme doměkka.
-
4
Měkké maso zaprášíme moukou, promícháme a směs ještě krátce bez pokličky necháme vařit.