Pivní hovězí guláš
Suroviny
- 800 g Hovězí kližka
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Majoránka
- 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 4 ks Cibule
- 2 stroužek Česnek
- 3 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 3 dl Voda pitná
- 4 polévková lžíce Sádlo škvařené
- 2 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 465 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 24 g
- Sodík 205 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 11.6 mg
- Draslík 194.1 mg
- Vláknina 4587 mg
- Vitamín A 4587 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibule oloupeme, většinu nakrájíme najemno, menší část na kolečka. Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme v misce s trochou soli.
-
2
Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky.
-
3
V hrnci rozehřejeme sádlo a osmažíme na něm nakrájenou cibuli. Potom přidáme maso a za stálého míchání prudce pečeme ze všech stran, až pustí šťávu. Přidáme mletou papriku, pepř a sůl, přilijeme pivo a pod pokličkou maso dusíme doměkka. V průběhu dušení přiléváme podle potřeby vodu a maso občas zamícháme.
-
4
K téměř měkkému masu přimícháme utřený česnek a majoránku. V trošce vody rozmícháme mouku a guláš zahustíme.
-
5
Porce na servírovacích talířích podáváme s kolečky cibule a houskovým knedlíkem.