Nákyp z cukety a baklažánu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 537 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 41 g
- Sodík 983 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 34 mg
- Draslík 582.5 mg
- Vláknina 10032.5 mg
- Vitamín A 10032.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.1 mg
- Vitamín E 10.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cukety, baklažán a papriku nakrájíme na větší plátky, které v pánvi na rozehřátém oleji osmahneme. Oloupanou a na malé kousky nakrájenou cibuli zesklovatíme na zbylém oleji. Cibuli rozložíme na dno zapékací formy. Osmažené plátky cukety, baklažánu a papriky pokládáme střídavě na cibuli. Na povrch naskládáme na tenké plátky nakrájený česnek.
-
2
V misce smícháme strouhanku s nasekanou petrželkou s drobně nasekaným rozmarýnem. Přisypeme jemně nastrouhaný sýr a vše dobře promícháme. Směs rozložíme na zeleninu v zapékací formě. Formu s nákypem vložíme do horké trouby a pokrm zapékáme 30-35 minut.
-
3
Zapečený nákyp vytáhneme z trouby, necháme 10 minut odpočinout a nakrájíme na porce. Porce rozdělíme na talíře a ihned podáváme.