Jehněčí maso v bylinkové krustě s kedlubnovým zelím
Suroviny
- 50 g Cibule
- 200 g Kedlubna
- 100 g Máslo čerstvé
- 30 g Máslo čerstvé
- 20 g Máslo čerstvé
- 50 g Mrkev kořen
- 8 g Sůl
- 4 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 1 g Pepř černý mletý
- 50 g Strouhanka
- 600 g Jehněčí plec
- 20 g Šalotka
- 5 g Šalvěj čerstvá
- 100 g Špenát listový čerstvý
- 5 g Estragon
- 5 g Tymián čerstvý
- 5 g Rozmarýn čerstvý
- 5 g Kerblík
- 200 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 ml Olej rostlinný
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 647 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 77 g
- Sodík 1410 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 164 mg
- Draslík 834.7 mg
- Vláknina 7336.2 mg
- Vitamín A 7336.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.2 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 96.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí plec nakrájíme na čtyři plátky, osolíme, opepříme a osmažíme v oleji z obou stran.
-
2
Do měkkého másla přimícháme nadrobno posekaný rozmarýn, tymián, estragon, šalvěj a kerblík. Ochutíme trochou soli, přimícháme strouhanku a v této směsi maso obalíme. Vložíme do trouby a necháme 10 minut při 180°C dojít.
-
3
V rendlíku roztavíme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, orestujeme, přidáme nastrouhanou kedlubnu, osolíme, opepříme, ochutíme špetkou muškátu, zalijeme smetanou a dusíme, dokud zelí nezhoustne.
-
4
Špenátové listy přebereme, otrháme, povadlé vyhodíme. Mrkev nakrájíme na malé špalíčky, V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme nakrájenou šalotku, osmahneme, přidáme listy špenátu, špalíčky mrkve, prolisovaný česnek, rychle orestujeme a odstavíme.
-
5
Na talíře upravíme kopečky kedlubnového zelí, doplníme masem a ozdobíme špenátem s mrkví.