Nákyp z pórku s kuřecím masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1082 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 57 g
- Sodík 1627 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 464.1 mg
- Draslík 734.7 mg
- Vláknina 12069.8 mg
- Vitamín A 12069.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.6 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pórek očistíme, nakrájíme na kolečka. V hrnci přivedeme vodu k varu, osolíme ji a vložíme na kolečka nakrájený pórek, který povaříme 5 minut. Potom scedíme a necháme okapat.
-
2
Veku nakrájíme na krajíce, každý krajíc namáčíme do mléka a pokládáme na dno máslem vymazané zapékací formy. Na veku rozložíme uvařený pórek, opečené mleté maso, které posypeme solí, pepřem, jemně nastrouhaným muškátovým květem. Na maso naskládáme opět v mléce namočené krajíce veky. Přikryjeme je hrubší vrstvou nastrouhaného parmezánu, ten přelijeme smetanou smíchanou s vejci. Naplněnou zapékací formu vložíme do předehřáté trouby, kde nákyp zapékáme 30-40 minut.
-
3
Zapečený nákyp vyjmeme z trouby, necháme chvilku odpočinout a potom nakrájíme na porce, které pokládáme na jednotlivé talíře a ihned servírujeme.