Nákyp z pórku s kuřecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 300 g Sýr Parmezán
  • 30 g Muškátový květ
  • 150 g Mleté kuřecí maso
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Veka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 2 dl Mléko polotučné
  • 1 kg Pórek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1082 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 1627 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 464.1 mg
  • Draslík 734.7 mg
  • Vláknina 12069.8 mg
  • Vitamín A 12069.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.6 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pórek očistíme, nakrájíme na kolečka. V hrnci přivedeme vodu k varu, osolíme ji a vložíme na kolečka nakrájený pórek, který povaříme 5 minut. Potom scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Veku nakrájíme na krajíce, každý krajíc namáčíme do mléka a pokládáme na dno máslem vymazané zapékací formy. Na veku rozložíme uvařený pórek, opečené mleté maso, které posypeme solí, pepřem, jemně nastrouhaným muškátovým květem. Na maso naskládáme opět v mléce namočené krajíce veky. Přikryjeme je hrubší vrstvou nastrouhaného parmezánu, ten přelijeme smetanou smíchanou s vejci. Naplněnou zapékací formu vložíme do předehřáté trouby, kde nákyp zapékáme 30-40 minut.

  • 3

    Zapečený nákyp vyjmeme z trouby, necháme chvilku odpočinout a potom nakrájíme na porce, které pokládáme na jednotlivé talíře a ihned servírujeme.

Komentáře k receptu