Pečené koleno na černém pivě

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 145 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 700 g Cibule
  • 600 g Chléb konzumní
  • 50 g Kmín drcený
  • 54 g Pepř 4 barev
  • 10 stroužek Česnek
  • 1 l Pivo tmavé 12% 4,0% obj.
  • 1 dl Voda pitná
  • 1.8 kg Vepřové koleno
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1339 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 81 g
  • Sodík 344 mg
  • Bílkoviny 64 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 361.7 mg
  • Vláknina 12442.6 mg
  • Vitamín A 12442.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaný česnek utřeme se solí. Omyjeme snítku rozmarýnu (2 lžíce) a necháme okapat. Cibule oloupeme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Vepřové vykostěné koleno dobře očistíme, omyjeme a osušíme. Potřeme česnekem se solí, posypeme drceným jalovcem a pepřem 4 barev.

  • 3

    Rozmarýn vložíme do masa, které zavineme a svážeme provázkem. Koleno dáme do hlubšího pekáče, zalijeme černým pivem, zakryjeme a necháme naložené 5-6 hodin.

  • 4

    Poté pekáč s kolenem dáme do předehřáté trouby. Pečeme přibližně 100-120 minut. Během pečení maso poléváme výpekem a doléváme pivem i vodou (1-2 dl).

  • 5

    Upečené koleno pokrájíme na plátky, každou porci polijeme výpekem s cibulí a podáváme s chlebem.

Komentáře k receptu