Pečené koleno na černém pivě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1339 kcal
- Sacharidy 79 g
- Tuky 81 g
- Sodík 344 mg
- Bílkoviny 64 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 361.7 mg
- Vláknina 12442.6 mg
- Vitamín A 12442.6 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupaný česnek utřeme se solí. Omyjeme snítku rozmarýnu (2 lžíce) a necháme okapat. Cibule oloupeme a nakrájíme na plátky.
-
2
Vepřové vykostěné koleno dobře očistíme, omyjeme a osušíme. Potřeme česnekem se solí, posypeme drceným jalovcem a pepřem 4 barev.
-
3
Rozmarýn vložíme do masa, které zavineme a svážeme provázkem. Koleno dáme do hlubšího pekáče, zalijeme černým pivem, zakryjeme a necháme naložené 5-6 hodin.
-
4
Poté pekáč s kolenem dáme do předehřáté trouby. Pečeme přibližně 100-120 minut. Během pečení maso poléváme výpekem a doléváme pivem i vodou (1-2 dl).
-
5
Upečené koleno pokrájíme na plátky, každou porci polijeme výpekem s cibulí a podáváme s chlebem.