Vepřové na chilli s kokosem
Suroviny
- 60 g Kokos - mletý (Kopra)
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 750 g Vepřová panenka
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Chilli paprička
- 8 ks Cibulka jarní
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kurkuma
- 1 špetka Garam masala
- 1 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Voda pitná
- 1 polévková lžíce Kari koření
- 1 polévková lžíce Zázvor celý
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 381 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 20 g
- Sodík 697 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 91.9 mg
- Draslík 1354.9 mg
- Vláknina 12487.7 mg
- Vitamín A 12487.7 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.5 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse připravíme suchou marinádu. Smícháme nastrouhaný zázvor, nasekané chilli papričky, rozetřený česnek, kari koření, kurkumu, garam masalu, sůl a pepř. Očištěnou a na nudličky nakrájenou panenku v marinádě několikrát obrátíme a přikryté necháme 2 hodiny v chladu marinovat.
-
2
V rozpáleném woku rozehřejeme olej, vložíme maso a 5 minut zprudka opékáme.
-
3
Přisypeme na kousky nakrájené jarní cibulky a za stálého míchání je smažíme 8 minut. Přidáme očištěnou na nudličky nakrájenou papriku, vmícháme rajčata, kokos a přilijeme podle potřeby vodu. Pod pokličkou zvolna dusíme 15 minut.
-
4
Nakonec přidáme nasekaný koriandr, citronovou šťávu a podle chuti sůl a pepř. Pokrm ozdobíme snítkou koriandru.