Vepřové na chilli s kokosem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Kokos - mletý (Kopra)
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 750 g Vepřová panenka
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Chilli paprička
  • 8 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kurkuma
  • 1 špetka Garam masala
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Kari koření
  • 1 polévková lžíce Zázvor celý
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 381 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 697 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 91.9 mg
  • Draslík 1354.9 mg
  • Vláknina 12487.7 mg
  • Vitamín A 12487.7 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.5 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse připravíme suchou marinádu. Smícháme nastrouhaný zázvor, nasekané chilli papričky, rozetřený česnek, kari koření, kurkumu, garam masalu, sůl a pepř. Očištěnou a na nudličky nakrájenou panenku v marinádě několikrát obrátíme a přikryté necháme 2 hodiny v chladu marinovat.

  • 2

    V rozpáleném woku rozehřejeme olej, vložíme maso a 5 minut zprudka opékáme.

  • 3

    Přisypeme na kousky nakrájené jarní cibulky a za stálého míchání je smažíme 8 minut. Přidáme očištěnou na nudličky nakrájenou papriku, vmícháme rajčata, kokos a přilijeme podle potřeby vodu. Pod pokličkou zvolna dusíme 15 minut.

  • 4

    Nakonec přidáme nasekaný koriandr, citronovou šťávu a podle chuti sůl a pepř. Pokrm ozdobíme snítkou koriandru.

Komentáře k receptu