Pustevecká skopová kýta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 363 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 28 g
- Sodík 1553 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 14.3 mg
- Draslík 130.7 mg
- Vláknina 4680 mg
- Vitamín A 4680 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Skopovou kýtu vykostíme, omyjeme ve vlažné vodě a nakrájíme na nudličky.
-
2
Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a osmahneme na tuku dorůžova. Přidáme mletou papriku a zpěníme ji.
-
3
V základu osmahneme maso, osolíme je, krátce podusíme a podlijeme trochou vody. Maso dusíme pod poklicí.
-
4
Když je maso téměř měkké, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmažíme a přidáme rajčatový protlak, třený česnek a citronovou šťávu. Zalijeme vodou, rozmícháme a za občasného promíchání vaříme doměkka.
-
5
Během varu přidáme sterilované okurky nakrájené na nudličky a přilijeme červené víno. Vše ještě krátce podusíme.