Sladké indické čatní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 199 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 1 g
- Sodík 56 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 438.9 mg
- Vláknina 4385.5 mg
- Vitamín A 4385.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme. Kousek zázvoru očistíme a nastrouháme. Rajčata a zázvor necháme vařit v menším hrnci, dokud nezměknou. Následně je odložíme a počkáme, dokud nevychladnou. Celou směs poté propasírujeme přes kovové síto.
-
2
Směs necháme opět chvíli vařit. V případě potřeby můžeme zalít trochou vody. Okořeníme chilli, masalou, fenyklem, trochou cukru, kmínem a přidáme špetku soli. Necháme vařit, dokud nemá čatní hustou konzistenci. Po vychladnutí na pokojovou teplotu můžeme podávat.