Mangové čatní po indicku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 ml Ocet vinný
  • 750 ml Cukr krystal
  • 5 ks Datle sušené
  • 0.25 ks Kokos čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 kg Mango
  • 1 polévková lžíce Zázvor mletý
  • 2 polévková lžíce Garam masala
  • 4 polévková lžíce Chilli koření mleté
  • 2 polévková lžíce Máta
  • 3 polévková lžíce Rozinky tmavé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1448 kcal
  • Sacharidy 320 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 67 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 163 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 495.4 mg
  • Vláknina 39335.6 mg
  • Vitamín A 39335.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.9 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mango zbavíme slupek, opláchneme pod tekoucí vodou a nastrouháme. Na proužky nakrájíme i kokos a datle. Na pánev nalijeme vinný ocet, vsypeme cukr a necháme je svařit. Mango společně se zázvorem přidáme na pánev a vaříme cca 5 minut. Nadále postupně přidáváme nakrájené datle, rozinky, kokos.

  • 2

    Ochutíme špetkou soli a povaříme. Zasypeme mletým chilli, masalou a mentolovými listy. Necháme vařit a důkladně mícháme, než směs získá konzistenci džemu. Necháme zchladit v lednici a uskladníme v keramické nádobě.

Komentáře k receptu