Mangové čatní po indicku
Suroviny
- 250 ml Ocet vinný
- 750 ml Cukr krystal
- 5 ks Datle sušené
- 0.25 ks Kokos čerstvý
- 1 špetka Sůl
- 1 kg Mango
- 1 polévková lžíce Zázvor mletý
- 2 polévková lžíce Garam masala
- 4 polévková lžíce Chilli koření mleté
- 2 polévková lžíce Máta
- 3 polévková lžíce Rozinky tmavé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1448 kcal
- Sacharidy 320 g
- Tuky 16 g
- Sodík 67 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 163 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 495.4 mg
- Vláknina 39335.6 mg
- Vitamín A 39335.6 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.9 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mango zbavíme slupek, opláchneme pod tekoucí vodou a nastrouháme. Na proužky nakrájíme i kokos a datle. Na pánev nalijeme vinný ocet, vsypeme cukr a necháme je svařit. Mango společně se zázvorem přidáme na pánev a vaříme cca 5 minut. Nadále postupně přidáváme nakrájené datle, rozinky, kokos.
-
2
Ochutíme špetkou soli a povaříme. Zasypeme mletým chilli, masalou a mentolovými listy. Necháme vařit a důkladně mícháme, než směs získá konzistenci džemu. Necháme zchladit v lednici a uskladníme v keramické nádobě.