Pikantní masový špíz na pivu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 749 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 60 g
- Sodík 456 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 126 mg
- Draslík 670.7 mg
- Vláknina 1934.7 mg
- Vitamín A 1934.7 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek oloupeme, prolisujeme a v misce utřeme se solí. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Slaninu a klobásu nakrájíme na plátky.
-
2
Vepřové maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky, potřeme česnekem a okořeníme paprikou a pepřem.
-
3
Na grilovací jehly střídavě napichujeme kousky masa, slaniny, kolásy a kolečka cibule.
-
4
V pánvi rozehřejeme olej, špízy v něm prudce opečeme ze všech stran, pak přilijeme pivo a pečeme, až je maso měkké.
-
5
Masové špízy podáváme přelité výpekem z pánve.