Guláš z buřtů

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Špekáčky
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Feferony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 2 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 0.18 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 555 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 63 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 96.9 mg
  • Vláknina 2218.8 mg
  • Vitamín A 2218.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Buřty oloupeme a nakrájíme na kolečka. Cibule oloupeme, polovinu jedné nakrájíme na kolečka a zbytek nakrájíme najemno. Feferonku rozřízneme, zbavíme jadérek, omyjeme studenou vodou a nakrájíme na malé kousky.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej, osmažíme na něm drobně nakrájenou cibuli, přimícháme papriku, přidáme nakrájené buřty a prudce je opečeme. Pak směs zaprášíme moukou, osmahneme, přilijeme pivo, dochutíme pepřem a solí, přimícháme nakrájenou feferonku a dusíme pod pokličkou, až jsou buřty měkké. V průběhu dušení podléváme pivem a vodou.

  • 3

    Guláš rozdělíme na servírovací talíře, na porce dáme kolečka cibule a podáváme.

Komentáře k receptu