Vepřové teriyaki
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 604 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 53 g
- Sodík 423 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 180 mg
- Draslík 98.2 mg
- Vláknina 1607 mg
- Vitamín A 1607 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.2 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso rozkrájíme na plátky a důkladně pomažeme marinádou teriyaki. Přidáme k masu na plátky pokrájenou zeleninu, kolečka cibule, dáme do ledničky a necháme dvě hodiny marinovat.
-
2
Gril rozehřejeme na vysokou teplotu a rošt potřeme olejem, aby se maso nepřichytávalo. Steaky grilujeme 8 minut z každé strany, dokud nejsou propečené, avšak stále šťavnaté. Poslední dvě minuty grilujeme i zeleninu, kterou podáváme spolu s masem.