Chlebové bochánky s kuřecím masem
Suroviny
- 230 g Kuřecí prsa
- 50 g Mák - semena
- 225 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 g Sezam - semena
- 240 g Kuřecí křídla
- 80 g Celer řapíkatý
- 16 g Tymián čerstvý
- 240 g Kuřecí krk
- 140 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Droždí sušené
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Cukr krupice
- 0.5 kávová lžička Kari koření
- 0.25 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.5 kávová lžička Česnek sušený
- 0.8 ks Cibule
- 0.8 ks Mrkev kořen
- 0.8 ks Bobkový list
- 3 ks Šalotka
- 4 ks Pepř černý celý
- 0.4 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 1.6 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.17 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Koriandr mletý
- 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 918 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 108 g
- Sodík 400 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 151.9 mg
- Draslík 1149.8 mg
- Vláknina 16765.4 mg
- Vitamín A 16765.4 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vývar kuřecí [42660]:
-
2
Kuřecí křídla a krky a na menší kousky nakrájenou cibuli vložíme do hrnce a chvilku opékáme než se maso zatáhne. Poté zalijeme vodou a pozvolna přivedeme k varu. Přidáme nahrubo nakrájenou mrkev a celer, petrželku, tymián, bobkové listy, černý pepř a necháme na mírném ohni vařit přibližně 3 hodiny. Na povrchu se může tvořit pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Poté, co je vývar hotový, jej přecedíme a můžeme ihned použít nebo zmrazit.
-
3
Vlažné mléko, změklé máslo, 1/2 lžičky soli, cukr, mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto. Mezitím si do mísy vložíme zázvor, česnek, najemno nakrájenou šalotku, koriandr, kari, maizenu, sůl, pepř, přilijeme 200 ml kuřecího vývaru, přidáme chilli dle chuti a pořádně zamícháme.
-
4
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a naložíme do marinády na 30 minut. Poté je zprudka orestujeme na rozpáleném oleji a přilijeme marinádu. Po 5 minutech odstavíme. Když už je těsto hotové, vyklopíme jej na pomoučenou desku, jemně prohněteme a vytvoříme 8 kuliček. Vyválíme je na placky, které naplníme směsí a vytvarujeme bochánky. Dáme je na plech a necháme 30 minut kynout. Poté je potřeme vodou, posypeme sezamem a mákem a pečeme v troubě při 200°C 20 minut.