Jehněčí hřbet v makadamové krustě
Suroviny
- 1500 g Jehněčí hřbet
- 50 g Strouhanka
- 50 g Máslo čerstvé
- 100 g Oříšky makadamové
- 500 g Brambory
- 50 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 1 kávová lžička Tymián sušený
- 1 kávová lžička Bazalka
- 1 ks Vejce slepičí
- 3 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 786 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 65 g
- Sodík 201 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 173.2 mg
- Draslík 803.6 mg
- Vláknina 7178.9 mg
- Vitamín A 7178.9 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce smícháme strouhanku s rozehřátým máslem, makadamovými oříšky, bylinkami, solí, pepřem a vejcem. Pořádně promícháme a maso obalíme v této směsi.
-
2
Brambory oloupeme a pokrájíme na plátky. Cibuli na kolečka. Gril rozehřejeme na střední teplotu. Rošt grilu potřeme olejem a vyskládáme na něj pokrájenou zeleninu a maso. Víko zavřeme a grilujeme 15 minut.
-
3
Zeleninu dáme stranou, zvýšíme teplotu grilu a maso ještě dalších 15 minut grilujeme na přímém ohni.