Plánická specialita ze švestkových povidel

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 12 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 3 špetka Sůl
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 3 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 5 polévková lžíce Povidla švestková
  • 0.5 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 200 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 355 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 0.4 mg
  • Vláknina 79.7 mg
  • Vitamín A 79.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do rendlíku dáme 2.5 dl vody a 4-5 lžic švestkových povidel. Za stálého míchání necháme přejít varem, přidáme sůl, špetku skořice, máslo a Maizenu rozmíchanou v 0.5 dl vody.

  • 2

    Nakonec omáčku znovu necháme přejít varem a podle chuti ji můžeme osladit.

Komentáře k receptu